Goran Sušić ne zna čime je oklevetao Dečaka ili HLS

PREDSJEDNIK Ekocentra Caput Insulae Goran Sušić rekao je danas, u povodu najave predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka da će ga tužiti zbog klevete, da ne vidi čime je oklevetao Dečaka ili Hrvatski lovački savez

Nastoji li Dečak zaštiti i one koji su pucali po bjeloglavim supovima, bili oni pojedini lovci ili krivolovci, pitao je Sušić.

Rekao je da je on ranije izravno optužio jedino Upravu za lovstvo Ministarstva poljoprivrede koja je lovište na predjelu Tramuntana na sjeveru Cresa dodijelila Hrvatskom lovačkom savezu na upravljanje jer je time prekršila zakon o otocima po kome na njima ne mogu biti lovišta neautohtonih životinjskih vrsta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući tvrdnje o svom navodnom nastojanju da njegova udruga ostane jedini zaštitnik bjeloglavih supova na Kvarneru, kazao je da on nema monopol na zaštitu životinja jer se radom u ekološkim udrugama može svatko baviti.

Istaknuo je kako želi da centara poput creskog bude što više, ali da država nije učinila ništa na osnivanju centara na Učki i Rabu već isključivo on. Kazao je da je on osobno razgovarao s predstavnicima javne ustanove Parka prirode Učka o toj mogućnosti kao i s gradonačelnikom Raba Zdenkom Antešićem.

Rekao je također da država ne financira izravno iz proračuna niti jedan projekt zaštite supova u rezervatima već da za to novac daju sponzori, fondacije i međunarodni projekti iz inozemstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara