Gorjelo na području Segeta i na Hvaru

DRŽAVNI centar za obavješćivanje priopćio je kako su danas izbila dva požara na području Segeta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prvi je izbio u 6,45 sati u Segetu gornjem, zaseoku Čarijići, koji je intervencijom vatrogasaca lokaliziran u 8,50 sati.

Opožareno je oko 5 hektara suhe trave i niskog raslinja, a nagorena su i dva stupa visokonaponske mreže. U gašenju je sudjelovalo 49 gasitelja s 11 vozila uz pomoć dva kanadera. Na požarištu i dalje dežuraju gasitelji zbog jakog sjeverozapadnog vjetra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi požar na području Segeta gornjeg, u zaseoku Baradići, izbio je oko 13,20 sati, a lokaliziran je u 14,15 sati. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Trogira, Segeta, Vranjica, Slatine i Marine te dva kanadera. Opožarena je površina od 2,5 do 3 hektara, a materijalna šteta nije zabilježena.

Gorjelo je i na Hvaru, gdje je u 13,40 sati primljena dojava o šumskom požaru između Jelse i Zastražišća u blizini Poljica. Po prvim izvješćima požarom je zahvaćena površina od 1,5 hektara borove šume, nešto maslina i lavande. U gašenju, koje je još u tijeku, sudjelovao je i jedan kanader.

Državni centar je izvijestio i o manjem požaru koji je izbio u 11,30 sati na kninskom području, u Promini na odlagalištu smeća. Požar je ugašen u 12,25 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara