Gospić: otvoren Centar za krš

Prvom sjednicom Vijeća za krš Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa danas je u Gospiću označen početak rada Centra za krš koji će u tom gradu raditi na temelju nedavne Vladine odluke. L

Za rad su osigurani prostori, a Centar će obuhvatiti sve struke koje mogu pridonijeti razvoju i kraškog područja, istaknuo je državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Juraj Božičević. Dodao je da je riječ o zajednici znanstvenika, stručnjaka, ekologa koji će, oslanjajući se na samostalan pristup, mjerodavno prosuđivati i odlučivati o svekolikim pitanjima hrvatskoga kraškog područja i skrbiti se za njegov cjelokupan održivi razvoj.

Sudjelujući u radu prve sjednice Vijeća, ličko-senjski župan Milan Jurković i gospićki gradonačelnik Milan Kolić izrazili su zadovoljstvo što će u toj županiji, koja u ukupnu hrvatskom kraškom prostoru sudjeluje s oko 50 posto, raditi ta važna ustanova koja će, procijenili su, praktično pridonijeti gospodarskoj i demografskoj obnovi tog područja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici instituta, fakulteta i drugi članovi Vijeća dogovorili su se o aktivnostima i dijelu projekata koji će se provoditi u gospićkom centru.

(Hina) xkp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara