Gospić: Savjetovanje o hrvatskom krasu

Gospić: Savjetovanje o hrvatskom krasu
"HRVATSKI krš i njegov gospodarski razvoj" tema je dvodnevna savjetovanja danas započeta u Gospiću, koji se nastavlja sutra u Zadru.

Stotinjak sudionika skupa, među kojima su istaknuti znanstvenici, politički i gospodarski djelatnici, raspravlja o održivu gospodarskom razvoju i djelotvornu iskorištavanju prirodnih vrijednosti kao što su šume, vode i more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Temeljni je cilj gospićkog skupa potaknuti ljude na razmišljanje o bogatstvima kraškog područja i poboljšanju gospodarskih djelatnosti koje će omogućiti održiv razvoj na tom području, istaknuo je u ime organizatora Savjetovanja Ministarstva znanosti, prosvjete i športa državni tajnik prof. dr. Juraj Božičević.

U Gospiću će od početka sljedeće godine početi raditi Centar za krš kao stožerna koordinacijska ustanova, a znanstvenici i znanstvene ustanove najmanje će dva puta na godinu pomagati Vijeću za krš u raspravljanju o zajedničkim projektima izvedbom kojih će se potaknuti razvoj kraškog područja.

Nakon rasprave utemeljit će se Mreža za krš i njezin forum stručnjaci kojeg će raspravljati o važnim kraskim pitanjima i zajedničkim projektima, rečeno je na savjetovanju u Gospiću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara