"GOSPODAR PRSTENOVA" JEDINI KANDIDAT U "UTRCI S JEDNIM KONJEM"

"Gospodar prstenova" jedini je pravi natjecatelj u "utrci s jednim konjem" u BBCjevu natjecanju Big Read, tvrdi kladioničarska kuća Ladbrokes ovih dana.

Ladbrokes je prestao primati oklade za najbolju knjigu prema mišljenju gledatelja, jer je prošli tjedan jedini novac polagan na pobjedu klasika J.R.R. Tolkiena, javlja BBC News.

Međutim, BBC tvrdi da je natjecanje daleko od gotovog te da bi gledatelji trebali glasovati i "napraviti razliku". Gledatelji mogu izabrati svoje omiljeno djelo iz užeg izbora od 21 romana.

Nitko ne želi podržati nekog drugog osim Tolkiena. Čak je i novac za "Harryja Pottera" isušio, kaže glasnogovornik Ladbrokesa.

"Ne možemo nastaviti klađenje u utrci s jednim konjem. Opet ćemo otvoriti klađenje kad vidimo da je Big read natjecanje", dodao je glasnogovornik.

Prema njegovim riječima, s objavom užeg izbora od 21 romana krenulo je i klađenje na "Gospodara prstenova", "Harry Pottera" i "Ponos i predrasude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, od tada, Tolkien je postao jedini favorit i druge su oklade presušile.

I galama oko posljednjeg nastavka trilogije "Gospodara prstenova" redatelja Petera Jacksona, koji će se početi prikazivati 17. prosinca, također bi mogla utjecati na natjecanje, kazao je glasnogovornik Ladbrokesa.

Pobjednik natjecanja Big read bit će objavljen 13. prosinca nakon što će sedam tjedana preko BBC-ja slavne ličnosti pozivati gledatelje da glasuju za njihovu omiljenu knjigu.

"Samo su tri knjige do sada predstavljene i natjecanje je daleko od toga da je gotovo", objavio je BBC.

Drugi program BBC-ja je tako prikazao Ruby Wax kako predstavlja "Lovca u žitu", Philla Jupitusa "Winnie the Pooh" i Clare Short "Mandolinu kapetana Corellija".

Knjige koje najbolje stoje na okladama osim "Gospodara prstenova" su "Ponos i predrasude", "Harry Potter i plameni pehar", "Velika iščekivanja" i "Rebecca".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara