Gostovanje mladih zagrebačkih esperantista u Beču

ČLANOVI dramske i glazbene sekcije Hrvatskog esperantskog saveza gostovali su proteklog vikenda u Beču u sklopu obilježavanja Zamenhofovog dana u Poljskom institutu, izvijestio je danas Hrvatski esperantski savez.

Mladi zagrebački esperantisti su izveli dvije scenske predstave, te recitatorsko-glazbeni program (božićna poezija hrvatskih pisaca i hrvatske božićne pjesme u prijevodu na esperantu). Tijekom boravka u Beču, naši esperantisti su posjetili međunarodni esperantski muzej, smješten u Hofburgu koji ima bogatu knjižnicu s oko 30 tisuća obrađenih bibliotečnih jedinica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dramska skupina, koju čine polaznici tečaja esperanta, djeluje u Hrvatskom esperantskom savezu od 2001. godine i do sada je imala više nastupa.

Tom tradicionalnom druženju, osim esperantista iz raznih dijelova Austrije, bili su nazočni i esperantisti iz susjednih zemalja. program je organizirala Austrijska esperantska federacija i Poljski institut u Beču.

Esperantisti širom svijeta raznim programima obilježavaju 15. prosinca, jer je toga dana 1859. godine rođen tvorac esperanta Lazar Ludvig Zamenhof, a taj je dan proglašen i danom esperantske knjige.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara