Gostovanje zbora pučkih pjevača s otoka Hvara u Španjolskoj

ZBOR pučkih pjevača s otoka Hvara od 7. do 13. travnja gostovao je u Španjolskoj, gdje je održao pet koncerata tri u katedralama Salamanke, Ciudad Reala i Madrida te po jedan u kulturnom centru Gabriel Celaya u San Fernando de Henares i u kapeli San Idelfonso sveučilišta Alcala.

Autentična ljepota tradicionalnih hvarskih korizmenih napjeva i religioznih obreda unutar Velikog tjedna kao i dojmljiva interpretacija nabožnih sadržaja toga zbora izazvali su oduševljenje publike i pohvale gradonačelnika gradova u kojima je zbor nastupao te biskupa i crkvenih velikodostojnika. Oni su, uz čestitke hrvatskom veleposlanstvu, izrazili želju da se ta uspješna suradnja nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Španjolskoj postoji izuzetno bogata tradicija pasionske baštine, a lani je španjolska publika bila oduševljena uspješnim gostovanjem zbora Brodosplit.

Nastup Zbora pučkih pjevača s otoka Hvara održan je u organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Madridu i uz financijsku potporu madridske nadbiskupije, biskupija Salamanke i Ciudad Reala, kulturne udruge Ciudad Real Quijote 2000, hrvatskoga Ministarstva kulture te poglavarstava Alcala de Henares, Salamanke i Ciudad Reala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara