Gotovac: Napravljen mali pomak u kazališnom životu u Rijeci

INTENDANTICA riječkog HNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac izjavila je danas da je u Rijeci "napravljen mali pomak u kazališnom životu u posljednja tri mjeseca" te da se "osjeća prisutnost teatra u gradu".

Gotovac je na konferenciji za novinare rekla da je za taj pomak zaslužan cjelokupni ansambl, ali i podrška Grada Rijeke te publike i medija.

Kazala je da osjeća veliku odgovornost pred onim što očekuje tu kuću u idućem razdoblju, pa je najavila da će sredinom siječnja organizirati razgovor o dosadašnjem i budućem radu kazališta sa svima "kojima kazalište nešto znači" - gledateljima, predstavnicima struke i novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gotovac je kazala kako ona slijedi svoj koncept vođenja programa koji je čvrsto postavljen prije dolaska u Rijeku, ali da je spremna i na izmjene ako to publika bude tražila.

Na današnjoj konferenciji za novinstvo predstavljeni su Božićni i Novogodišnji koncert u izvedbi ansambala HNK. Božićni koncert će u riječkoj katedrali sv. Vida 20. prosinca prirediti zbor Opere kojim će ravnati Aleksandra Matić. Na programu će biti djela J. S. Bacha, I. Zajca, C. Francka, D. Hauptfelda, M. Seibera, B. Brittena i F. Grubera.

Novogodišnji koncert bit će na programu od 27. do 30. prosinca, a orkestrom će dirigirat Nada Matošević. Na programu će biti djela J. Brahmsa, D. Poppera, P. I. Čajkovskog, G. Verdija, P. Mascagnija, J. Offenbacha i J. Straussa. Solist na violončelu bit će sedamnaestogodišnji Stjepan Hauser.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara