Gotovina ne želi spektakl na očevom sprovodu, odbio puštanje iz Haaga

HAŠKI optuženik i umirovljeni general Ante Gotovina neće doći u Pakoštane na pogreb svoga oca Milana koji je umro od srčanog udara u 76. godini života, javlja HRT.

Mehun: Vlada će ponovno dati jamstvo za Gotovinu

Umro otac generala Ante Gotovine

Iako je Sudsko vijeće Haškog suda pokazalo dobru volju da ga privremeno pusti iz pritvora kako bi mogao nazočiti očevoj sahrani, general Gotovina se vijeću zahvalio te je odbio tu mogućnost.

To je opravdao objašnjenjem kako svojom pojavom ne želi narušiti dignitet očeva pokopa. Također je rekao da će se za pokojnog oca pomoliti u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije tijekom dana Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić rekao je da će sa svojim klijentom konzultirati oko toga hoće li njegov branjenik od Suda zatražiti dozvolu za privremeni izlazak iz pritvora kako bi Gotovina mogao biti na sprovodu.

Tijekom dana obitelj Gotovina je odlučila da Ante Gotovina ipak neće doći u Pakoštane na sprovod koji će se održati sutra u 17 sati. Hrvatska je Vlada također obećala da će Haškom sudu dati svoja posebna jamstva ukoliko ista budu potrebna za Gotovinino puštanje na očev pogreb.

Milan Gotovina umro je od infarkta kojeg je doživio jutros oko 9.20 sati. Bio je srčani bolesnik i već ranije je preživio jedan infarkt.

I.K.
Foto: ICTY

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara