Gotovina u Hercegovini?

Gotovina u Hercegovini?
POD NASLOVOM "Nalazi li se Ante Gotovina u Hercegovini?" mostarski Dnevni list u četvrtak piše o učestalim posjetama visokih dužnosnika Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini i mogućoj pozadini tih posjeta.

Nedavno su u BiH boravili hrvatski ministri zdravstva Andrija Hebrang i znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, a idućeg ponedjeljka u Mostaru se očekuje i posjet predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

"I dok neki analitičari smatraju kako su ti posjeti znak veće pomoći službenih hrvatskih vlasti našoj zemlji i bosanskohercegovačkim Hrvatima, kao i ispunjenje hrvatske obveze na pomoći BiH u procesu integriranja u Europsku uniju, drugi su skloni mišljenju da je, možda, dodatni razlog tih posjeta i najtraženiji hrvatski haaški optuženik general Ante Gotovina", piše mostarski Dnevni list.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor teksta podsjeća i na izjave najviših hrvatskih dužnosnika, uključujući i predsjednika Stjepana Mesića, koji su rekli da se Hrvatska ne može optuživati za slučaj Gotovina jer se odbjegli general ne nalazi na njenom teritoriju te stoga, objektivno, nije u mogućnosti ispuniti zahtjeve iz Haaga za njegovim uhićenjem.

"Međutim, dodatak da je Gotovina prošlog ljeta, prema informaciji Haaškog tribunala, viđen u Dalmaciji, i to njezinom pograničnom području prema Hercegovini, upućuje na zaključak da je strana zemlja u kojoj Gotovina trenutno boravi - Bosna i Hercegovina", navodi Dnevni list.

Razmatrajući očekivani Šeksov posjet Mostaru u idući ponedjeljak, Dnevni list piše kako je taj njegov posjet navodno "motiviran između ostalog, i razgovorima s ovdašnjim dužnosnicima o generalu Gotovini, kao i njihovim saznanjima o njegovu mogućem kretanju i boravku na području zapadne Hercegovine".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara