Grad demantira Novi list; novinar optužuje gradske vlasti za nepristupačnost

GRADSKI Ured za upravljanje imovinom grada Zagreba demantirao je članak objavljen u petak u Novom listu, u kojem se tvrdi da Stanislav Majoli. brat tenisačice Ive živi u stanu koji je grad ustupio Teniskom centru Ive Majoli.

Napis u Novom listu, prema priopćenju Gradskog Ureda za upravljanje imovinom grada Zagreba, ne odgovara činjeničnom stanju.

"Na prvom katu objekta Teslina 10, pored poslovnog prostora kojim upravlja Grad Zagreb, a koji je dat na korištenje Teniskom centru Ive Majoli, nalaze se ostali prostori koji nisu u vlasništvu Grada Zagreba. Tako na istom katu postoji stan u privatnom vlasništvu, prema evidenciji obračuna i naplate komunalnih usluga dostupnoj Uredu, vodi se na ime Stanislava Majolija." – stoji u priopćenju.

Ured navodi kako se poslovni prostor koji koristi udruga Teniski centar Ive Majoli trenutno nalazi u postupku unutarnjeg uređenja (ličilački, stolarski i parketarski radovi). Zbog radova na vratima tog prostora nije istaknut natpis udruge, što je novinara Novog lista moglo dovesti u zabludu, ali činjenice je prije objave članka ipak mogao provjeriti u Uredu za upravljanje imovinom grada Zagreba, dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s Branimirom Zekićem, potpisnikom teksta "Brat Ive Majoli u gradskom stanu od 118 kvadrata za 236 kuna!", doznali smo kako je priopćenje kojim se demantira dotični napis prva reakcija koju su uspjeli dobiti iz Ureda.

Novinar Novog lista više je puta prije objave teksta pokušavao kontaktirati pročelnika Ureda kako bi provjerio svoje informacije, ali je pročelnik svaki put bio nedostupan.

Bilo kako bilo, ispada da se uz kvalitetniju komunikaciju gradskih službi i novinara kao posrednika između javnosti i institucija gradskih vlasti cijela priča još davno mogla privesti kraju na način koji bi zadovoljio i Grad Zagreb i javnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara