Grad Karlovac u ovrhu dužnika komunalne naknade

GRAD Karlovac otpisuje građanima oko 18 posto dugovane komunalne godišnje naknade, a poduzećima i obrtnicima oko 1,5 posto tražbina, rečeno je na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj je pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Dario Janković najavio da će grad zbog dugova ubrzati ovršne postupke s pljenidbom dužničke imovine.

Za javnu dražbu tako zaplijenjene imovine osiguran je zatvoreni prostor na Trgu bana Jelačića, a za prodaju zaplijenjenih automobila i slične imovine u dvorištu gradskog poduzeća ´Čistoće´. Razlog za ovrhe je što je zbog neučinkovitih načina naplate 1996./97./98. Gradsko vijeće bilo danas prisiljeno otpisati 2,3 milijuna kuna zastarjelih tražbina od građanstva za komunalnu nakanadu i 669.472 kuna od obrtnika i poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim toga Gradsko je vijeće prihvatilo prijedlog Poglavarstva da se otpiše 3,2 milijuna kuna duga Vukovarske banke u kojoj je u studenom 2002. završio stečajni postupak. Time će se u proračunu realnije iskazivati ukupne tražbine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara