Grad Opatija i HRT organiziraju trodnevni zabavni i glazbeni program

Opatijski gradonačelnik Amir Muzur i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić potpisali su danas u Opatiji ugovor o zajedničkoj organizaciji tri zabavne priredbe koje će se održati od 3. do 5. veljače u Opatiji.

Prvi dan održat će se koncert u povodu 80. rođendana skladatelja Ljube Kuntarića, 4. veljače koncert u znak sjećanja na opatijski Festival zabavne glazbe, a 5. veljače izbor za Miss Universe Hrvatske. Sve tri priredbe održat će se u Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner", a prenosit će ih Hrvatska televizija.

Na večeri posvećenoj Ljubi Kuntariću, uz Veliki orkestar HRT-a, hrvatski pjevači zabavne glazbe izvest će njegove pjesme, među kojima i "Ta tvoja ruka mala", "Mali motorin" i "Autoubus Calypso". Kuntarić je, osim mnogih hitova zabavne glazbe, skladao i glazbu za prvu izvedbu mjuzikla "Karolina Riječka" 80-ih godina prošlog stoljeća u riječkome Hrvatskome narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Druge večeri popularni pjevači izvest će se pjesme koje su se čule na opatijskome Festivalu zabavne glazbe prvih pet godina, to jest 50-ih godina 20. stoljeća. Festival u Opatiji ugašen je prije dvadesetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom potpisivanja ugovora najavljeno je da bi grad Opatija i HRT godine 2008. mogli potpisati trajni ugovor o organizaciji višednevnoga zabavno-glazbenog programa svake godine uz prijenos HRT-a.

Tom je prigodom istaknut osnovni nedostatak Opatije u organizaciji sličnih priredaba - nedgovarajući prostor, zbog čega je taj grad na popis prioriteta stavio izgradnju odgovarajuće višenamjenske dvorane.

Organizaciji trodnevne priredbe pridružila se i tvrtka "Liburnia Riviera Hoteli" koja će sponzorirati troškove boravka televizijske ekipe i izvođača.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara