Grad Zagreb nastavlja podupirati informatičko obrazovanje nezaposlenih

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić uručila je danas 45 diploma polaznicima projekta "ECDLom do posla", kojim se nezaposlene osobe kroz dvomjesečni tečaj osposobljavanju za korištenje osobnog računala prema međunarodno priznatom programu i dobivaju certifikat ECDL (Europska računalna diploma).

Gradonačelnica je danas potpisala novi ugovor s direktoricom nositelja projekta - Centra za transfer tehnologije Vjerom Krstelj o nastavku obrazovanja 250 novih polaznika.

Od početka projekta u srpnju 2003. godine do danas, računalne diplome je dobilo 600 nezaposlenih s područja Zagreba, a čak 44 posto njih nakon toga je pronašlo posao.

Cijena obrazovnog programa za jednog polaznika iznosi 5.000 kuna, a ako se tome dodaju troškovi realizacije projekta, ulaganje Grada u novo radno mjesto iznosilo je samo 6.700 kuna, što je zanemariv novac u odnosu na dobrobit polaznika, kazala je Vlasta Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napomenula je kako 68 posto polaznika čine žene i to ponajviše najteže zapošljive skupine iznad 40 godina, a informatičko obrazovanje omogućuje im lakše zapošljavanje, podiže samopouzdanje, omogućuje izlazak iz socijalne izolacije i daje motivaciju za daljnje ulaganje u sebe.

Polovicu iznosa za obrazovanje polaznika izdvaja Grad Zagreb, a ostalo ovlašteni ECDL test centar u Hrvatskoj "Elit Trade d.o.o." i Udruga za promicanje zapošljavanja "Mreža", prostorije za obrazovanje ustupio je Savez samostalnih sindikata Hrvatske, a polaznici plaćaju samo cijenu indeksa od 488 kuna.

Preko 60 posto polaznika ima srednju stručnu spremu, 36 posto ih ima visoku ili višu spremu. Najveći je udio ekonomista sa završenom srednjom školom te onih sa završenom gimnazijom.

(Hina) xntod ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara