Grad Zagreb preuzeo Sljeme; radnici napuštaju Trg sv. Marka

GRAD ZAGREB danas je potpisao sporazum kojim postaje većinski vlasnik mesne industrije Sljeme, nakon čega su radnici, zadovoljni takvim rješenjem, počeli odlaziti s Trg sv. Marka, gdje su prosvjedujući proveli 35 dana.

"Zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić potpisao je danas sporazum s predstavnicima Finagre - većinskog vlasnika Sljemena, po kojemu Finagra gradu prodaje svoj udjel od 73,6 posto dionica Sljemena za jednu kunu", izjavio je poslijepodne Hini regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Ivica Rogić.

Grad se obvezao da će u idućih nekoliko dana uplatiti pet milijuna kuna za pet neisplaćenih plaća radnicima, a s 250 tisuća kuna Sljeme će isplatiti vjerovnika koji je pokrenuo stečajni postupak nad poduzećem, čime se stečaj povlači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sindikalno povjerenstvo složilo se sa sporazumom, a radnici su zadovoljni novim vlasnikom Sljemena s kojim će ubuduće pregovarati, posebice zato što je Milan Bandić jedini čovjek iz politike kojemu vjerujemo", rekao je Ivica Rogić.

Takvo rješenje u Sindikatu zasad smatraju "vatrogasnim mjerama" za Sljeme, ali je su zadovoljni jer grad Zagreb drže kvalitetnim vlasnikom i dobrim partnerom za buduće pregovore o daljoj sudbini te tvrtke.

Nepravilnosti u procesu privatizacije Sljemena i dalje smatraju predmetom istrage državnih institucija.

Po Rogićevim riječima, radnike je na Markovu trgu o postignutom sporazumu izvijestio premijer Ivo Sanader, koji je bio u pratnji ministra financija Ivana Šukera, potpredsjednika Vlade Damira Polančeca i zagrebačkoga dogradonačelnika Milana Bandića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara