Gradonačelnik Dhake traži pomoć vojske protiv komaraca

GRADONAČELNIK Dhake, jednoga od najmnogoljudnijih gradova svijeta, zatražio je u četvrtak pomoć zračnih snaga kako bi ispunio svoje predizborno obećanje osloboditi grad neugodnih komaraca.

Sadek Hossain Khoka, koji je dužnost preuzeo prije gotovo godinu dana, obećao je građanima desetmilijunske Dake da će riješiti problem komaraca, no iznenadila ga je težina toga zadatka, objavile su gradske vlasti.

Kritike oporbe zbog njegova neuspjeha izvješene su na gradskim zidinama, a protiv Khoke ustao i dio njegovih kolega iz vodeće Nacionalističke stranke. Gradonačelnikovu ostavku prosvjedom u četvrtak zatražili su i nezadovoljni građani.

´Gradonačelnik je postao politički nepoželjan svojoj stranci, jer rat protiv komaraca nije uspio´, komentirao je slučaj analitičar utjecajnog lista ´Ittefaq´.

Suočen s rastućim kritikama, Khoka je odlučio zatražiti pomoć vojnog zrakoplovstva, pa je predložio da se u kampanji protiv komaraca koriste vojni helikopteri. Gradska uprava na svoj bi trošak trebala prilagoditi letjelice za zaprašivanje komaraca.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara