Gradsko poglavarstvo Siska uputilo zahtjev da Vlada sjednicu održi u Sisku

ČLANOVI sisačkoga Gradskog poglavarstva i predstavnici političkih stranaka u Gradskom vijeću jednoglasno su danas od Vlade zatražili da što prije održi sjednicu u Sisku na kojoj će se očitovati o gradnji autoceste Zagreb Sisak, modernizaciji INA-Rafinerije, pokretanju proizvodnje u sisačkoj Željezari, gradnji trafostanice Siscia i trećeg bloka Termoelektrane.

Ustrajat ćemo u tim zahtjevima i na Vladu ćemo, bude li potrebno, izvršiti još jači politički pritisak kako bismo dobili njezinu potporu za te projekte o kojima ovisi budućnost Siska, rekao je gradonačelnik Dinko Pintarić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključeno je kako je krajnje vrijeme da se Vlada očituje o sisačkim razvojnim projektima i održi sjednicu u Sisku. Podsjetili su da je zahtjev za održavanjem sjednice u Sisku Vladi upućen prije nekoliko mjeseci, ali Vlada još nije odgovorila.

Gradonačelnik Pintarić je prozvao Inu zbog nekorektna i ignorantskog odnosa prema Sisku. Osvrnuo se na najnovije onečišćenje zraka 28. listopada istaknuvši da INA pokušava naviknuti Siščane kako je ono što je drugdje ekološki izgred u Sisku dopušteno odstupanje. Upozorio je na moguću namjeru da se takvim onečišćenjem Siščani natjeraju da sami zatvore Rafineriju. Mi nećemo zatvoriti svoju Rafineriju, nego zahtijevamo da se modernizira, rekao je Pintarić. Gradske stručne službe, zaključeno je, pripremit će izvješće o stanju onečišćenosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara