Gradskom proračunu Rače u Srbiji prijeti blokada zbog bijesnih mačaka!

Gradskom proračunu Rače u Srbiji prijeti blokada zbog bijesnih mačaka!

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

NEIMAŠTINOM ionako dobrano načet gradski proračun gradića Rača kod Kragujevca mogao bi se posve ugasiti i zatvoriti ukoliko gradske vlasti budu prisiljene isplatiti odštete svojim sugrađanima zbog ugriza bijesnih mačaka, prenosi danas beogradski B92.

Naime, tijekom kolovoza 2008. godine Rača je muku mučila s najezdom mačaka lutalica zaraženih bjesnilom, koje su napadale i grizle stanovnike toga gradića.

Izgrizeni građani odlučili su tužiti grad i zahtijevati naknadu štete za pretrpljenu bol, strah i fizičke i psihičke patnje, jer općinske vlasti nisu poduzele adekvatne mjere da zaštite stanovnike.

Isplata odšteta onemogućit će normalno funkcioniranje općine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neki od njih sporove su već dobili, a dio presuda, za koje se vjeruje da će također ići u prilog podnositeljima tužbi, tek se očekuje.

Grad je sada dužan svima njima isplatiti odštete iz gradske blagajne, koja je ionako gotovo prazna, pa predstavnici gradskih vlasti upozoravaju da će, ukoliko svi građani odluče zahtijevati isplatu odšteta za koje lokalni predstavnici smatraju da su prevelike i nerealne, gradski proračun biti posve paraliziran.

Blokada gradskog proračuna, tvrde, izazvat će probleme u normalnom funkcioniranju grada.

Predstavnici općine upozoravaju kako je napad bijesnih mačaka zapravo dobro došao stanovnicima grada koji su otkrili kako na lak način doći do novca, s obzirom na to da je većina njih, nakon propasti i gašenja gotovo svih poduzeća i tvrtki u gradu, ionako nezaposlena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara