Granić razgovarao s izaslanstvom grada Šangaja

POTPREDSJEDNIK Vlade Goran Granić razgovarao je s dogradonačelnikom kineskog grada Šangaja Zhouom Muyaoom i izaslanstvom toga grada o suradnji Hrvatske i Kine, posebice o jačanju gospodarskih odnosa dviju zemalja.

Kako je priopćio Ured Vlade za odnose s javnošću, sugovornici su se složili kako daljnji korak u suradnji dvije zemlje trebaju biti zajednički projekti i zajednička ulaganja te su ustvrdili kako gospodarstvenici u Hrvatskoj i Kini iskazuju snažan interes za ulaganjem na tržištima te dvije zemlje.

Prema riječima potpredsjednika hrvatske Vlade, suradnju treba proširiti na konkretne projekte istaknuvši u tom smislu skoro potpisivanje Sporazuma o turističkoj suradnji i s time povezanog Sporazuma o zračnom prometu, koji će, kako je rečeno, pridonijeti dolasku većeg broja kineskih turista u Hrvatsku. Također je bilo riječi o uspostavi suradnje u području novih tehnologija, u kojima je Kina snažno napredovala, te o skoroj pripremi projekta kojim bi se u Hrvatskoj otvorila mogućnost liječenja tradicionalnom kineskom medicinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugovornici su tijekom sastanka izrazili zadovoljstvo dobrim političkim odnosima između Hrvatske i Kine te su posebice istaknuli izrazito prijateljske odnose gradova prijatelja Zagreba i Šangaja, dodae se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara