GRANIĆ S IZASLANSTVOM VANJSKOPOLITIČKOG ODBORA IRSKOG parlamenta

Potpredsjednik Vlade Goran Granić sastao se u utorak s izaslanstvom vanjskopolitičkog odbora irskog parlamenta, na čelu s predsjednikom odbora Michaelom Woodsom, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. L

Kako se navodi u priopćenju, Granić je sugovornike upoznao s političkom i gospodarskom situacijom u Hrvatskoj. Ukazao je na mnoge sličnosti Hrvatske i Irske i naglasio kako Hrvatska može puno naučiti iz irskog iskustva na svome putu prema Europskoj uniji.

I Hrvatska i Irska su relativno male zemlje, ali one imaju svoj razvojni potencijal, što je Irska svojim primjerom i pokazala, rekao je Granić.

Također je istaknuo da je Hrvatska u tri i pol godine morala učiniti ono za što je većina zemalja imala po deset, odnosno petnaest godina, navodi se u priopćenju.

Prema priopćenju, Woods je izrazio potporu Hrvatskoj u njezinom integriranju u Europsku uniju te istaknuo spremnost Irske da u tome pomogne svojim iskustvom koliko je to u njezinoj moći.

Iz prve smo ruke upoznali situaciju u vašoj zemlji i želimo raditi s vama na proširenju Europske unije, rekao je Woods, a prenosi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara