Granić sa zamjenikom direktora odsjeka za vanjske poslove EK

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Goran Granić razgovarao je u srijedu sa zamjenikom glavnog direktora Odsjeka za vanjske poslove Europske komisije (RELEX) Michaelom Leighom o približavanju Hrvatske Europskoj uniji.

Leigh je izrazio zadovoljstvo napretkom Hrvatske u procesu približavanja i priključivanja EU te je naglasio važnost ispunjavanja ekonomskih i političkih uvjeta kao i uvjeta vezanih uz usklađivanje pravnog sustava, priopćio je Ured za odnose s javnošću hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik Granić istaknuo je projekt približavanja i priključivanja Hrvatske EU kao prioritetno pitanje u radu Vlade, dodaje se u priopćenju.

Hrvatska Vlada i Sabor, uzevši u obzir važnost ispunjavanja obveza prema EU, složili su se da svi zakoni koji se tiču približavanja Hrvatske eurointegracijama, podliježu procesu hitnog postupka odnosno jednog čitanja prije izglasavanja, rekao je Granić.

U priopćenju se ističe da je, govoreći o suradnji s Haaškim sudom, potpredsjednik Granić izrazio spremnost hrvatske Vlade da je ostvari u cijelosti. Također, Granić je upoznao Leigha s procesom povratka prognanika i izbjeglica te s naporima koje Vlada ulaže u uspješan završetak tog procesa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara