Granić se sastao s finskim i španjolskim veleposlanikom u RH

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Goran Granić sastao se u utorak u Zagrebu s finskim veleposlanikom u Hrvatskoj Ilpom Manninenom i sa španjolskim veleposlanikom Alvarom Sebastianom de Erice y Gomez Acebom, priopćio je Ured hrvatske Vlade za odnose s javnošću.

Granić je s obojicom veleposlanika potvrdio odlične političke odnose ali je istaknuta i potreba za poboljšanjem gospodarske suradnje.

Manninen je istaknuo da će se mogućnosti za takvu vrstu suradnje povećavati približavanjem Hrvatske članstvu u Europskoj uniji. Granić je naglasio da su približavanje EU i provođenje reformi prioritetni ciljevi hrvatske Vlade, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik Granić je istaknuo važnost razvoja tržišta i demokratskih procesa u regiji te individualnog pristupa svakoj zemlji s obzirom na različite probleme s kojima se svaka od njih susreće.

S obzirom na španjolska iskustva u turizmu, rečeno je u razgovorima Granića i Gomez Aceba, upravo u tom dijelu gospodarstva postoji mogućnost investiranja i suradnje.

Granić je obavijestio španjolskog veleposlanika o reformi energetskog sektora te o mogućnostima ulaganja po završetku tog procesa. Također je naglasio da hrvatska Vlada polaže veliku važnost provođenju reformi i u tom smislu približavanju Europskoj uniji, dodaje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara