GRČKA: EKSPLOZIJA U SUDU U LARISSI

Manja eksplozivna naprava ručne izrade sa satnim mehanizmom eksplodirala je u subotu navečer u zgradi suda u gradu Larissi (srednja Grčka, 350 kilometara od Atene), a žrtava nije bilo, doznaje se iz ureda za odnose s javnošću grčkog ministarstva unutarnjih poslova.

Od eksplozije koja se dogodila na četvrtom katu zgrade, ispred vrata odvjetničke dvorane, popucala su stakla u zgradi, javlja isti izvor.

Nije bilo prethodnog upozorenja o podmetanju eksploziva i nitko nije preuzeo odgovornost za taj čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema pisanju grčkog tiska, u tijeku su radovi na izgradnji strogo čuvanih zatvorskih ćelija u zatvoru u Larissi, kamo će biti prebačeno četrnaest osuđenika iz grčke terorističke skupine "17. studenoga" koja je razbijena prošle godine. Nakon uhićenja 2002., ova četrnaestorica su zatočena u ćelijama s visokim stupnjem osiguranja u atenskom zatvoru Korydallos, u jugozapadnom predgrađu grčke prijestolnice.

Zadnjih tjedana u Ateni, gdje će se u kolovozu (13-29.) održati Olimpijske igre, eksplodiralo je nekoliko bomba manje snage, a grčke ih vlasti pripisuju grčkoj krajnjoj ljevici, odbacujući svaku povezanost s Igrama i međunarodnim terorizmom.

(Hina) xvrad ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara