Grčki gerilci prijete novim napadima na američke i grčke mete

GRČKA ljevičarska gerilska skupina Revolucionarna borba, koja je preuzela odgovornost za nedavno ispaljivanje manjeg raketnog projektila na američku ambasadu u Ateni, najavila je nove napade na američke i NATO-ve baze u Grčkoj, prenosi Reuters.

"Naša pobjednička borba protiv tog establišmenta ukazat će na sve njegove slabosti. Cilj nam je riješiti se američkih vojnih baza i NATO-a i svrgnuti one koji surađuju s njima u Grčkoj", stoji u priopćenju gerilaca, objavljenom u atenskom tjedniku To Pontiki.

Revolucionarna borba počela je djelovati 2002. godine, a do sada nije uhićen niti jedan član te skupine. Napad na ambasadu nije prouzročio veliku štetu, no policija je pojačala osiguranje zgrade zbog straha od novih napada.

U priopćenju stoji i da će novi napadi "usrećiti mnoge Libanonce, Iračane i Palestince", jer će Revolucionari nastaviti svoju otpor vanjskoj politici SAD-a i njihovim pristašama u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužili su i grčkog ministra javnog reda Byrona Polydorasa i ministra vanjskih poslova Dora Bakoyannija zbog suradnje s američkom "ratnom mašinom", a policija pretpostavlja da bi oni mogli biti nove mete.

Revolucionarna borba je u prošlosti napala Ministarstvo gospodarstva i atenski sud, te je pokušala atentat na ministra kulture George Voulgarakisa prošlo ljeto.

A.B.
Foto AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara