GRČKI TISAK O SIMITISOVU ODLASKU S ČELA STRANKE

Lijevo orijentirani grčki tisak, uz izuzetak komunista, u četvrtak je pozdravio "odgovoran potez" premijera Costasa Simitisa, odnosno njegovu odluku o povlačenju s čela stranke PASOK kako bi ona imala više izgleda za pobjedu na predstojećim izborima. L

Simitis je u srijedu, nakon osam godina na čelu vlade i PASOK-a podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke. Šef grčke diplomacije Georges Papandreu jedini je kandidat za mjesto premijera, a o tomu će se raspravljati u četvrtak na izvanrednoj sjednici centralnog komiteta PASOK-a.

Povlačenje Simitisa s dosadašnje dužnosti "nije bijeg" kako pišu desno orijentirane novine. "Simitisovo povlačenje s dužnosti povećava izglede socijalističke stranke. To je odgovoran potez premijera prema stranci kojoj je trenutačno na čelu", piše list Elefherotypia (neovisne, lijevo orijentirane novine).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, list premijeru predbacuje da je "pokleknuo pred ekonomskim problemima te da nije uspio provesti neke reforme". Desni list Eleftheros Typos izražava zadovoljsvo najavom prijevremenih izbora 7. ožujka te donosi naslov "Simitis napušta tonući brod PASOK".

(Hina) mh sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara