GRDEŠIĆ PREDSTAVLJAO HRVATSKU NA GLOBALNOM FORUMU O VLASTI

Hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Državama, Ivan Grdešić, predstavljao je Hrvatsku na petom "Globalnom forumu o osuvremenjavanju vladavine", koji je od 57. studenoga održan u glavnom gradu Meksika.

Na forumu posvećenom "Inoviranju i kvaliteti vlasti u 21. stoljeću", sudjelovali su predsjednici država, predstavnici vlada, predstavnici privatnog sektora, UN-a te građanskog društva iz cijelog svijeta.

Sudionici foruma raspravljali su u protekla tri dana o unapređenju državnog upravljanja jačanjem transparentnosti, e-upravljanju odnosno uvođenju elektroničkog poslovanja u rad državnih organa, smanjivanju troškova, borbi protiv korupcije te smanjenju birokratiziranosti državnih institucija.

"Unapređenje javnog upravljanja ujedno jača demokraciju", rekao je Grdešić, koji je prije preuzimanja dužnosti veleposlanika bio profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudionici foruma usmjerili su se i na unapređenje suradnje između državnog i privatnog sektora te građanskog društva kako bi se poboljšala vladavina na svim razinama.

Tijekom boravka u glavnom gradu Meksika, Grdešić se susreo s prestavnicima meksičkog ministarstva vanjskih poslova s kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju zemalja.

Sljedeći Globalni forum održat će se 2005. u Južnoj Koreji.

(Hina) sl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara