Grdović: Spriječit ću rušenje apartmana, Sanader će me shvatiti jer sam pjevao za HDZ

ZADARSKI pjevač Mladen Grdović ljutito je reagirao na pripreme koje se provode za rušenje apartmana u Kožinu. "Pjevao sam za HDZ i mislim da će premijer Sanader shvatiti ovo što vam govorim. Predobri smo prijatelji da bi Sanader sada ovo rušio" – prenosi Slobodna Dalmacija jučerašnje izjave M. Grdovića.

Grdović je u Kožino, gdje se nalaze sporni objekti, dojurio oko podneva u svom novom Ferrariju Modena vrijednom 200 tisuća eura. Uzrujani pjevač novinarima i okupljenim znatiželjnicima rekao je kako će mu rušenje njegovih pet apartmana upropastiti svih 30 godina karijere i njegov život.

"Ako se ovo sruši, to će biti katastrofa! Neće sigurno rušiti dok sam ja tu. Bit ću u svojim stanovima, pa ako ruše, neka i mene sruše. Svojim ću tijelom spriječiti rušenje" - rekao je Grdović.

Grdović se požalio da je prije šest mjeseci kupio pet stanova od 35 do 40 kvadrata za sebe i svoju obitelj, u što je uložio 300-400 tisuća eura. Tvrdi da objekti imaju urednu dokumentaciju, inače ih, kako je rekao, ne bih uopće kupio.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas počinje rušiti deset objekata s po 12 apartmana u Kulini, uvali u Kožinu kod Zadra, koji je izgradio poduzetnik Tomislav Galić. Od jučer ujutro uvalu Kulinu osigurava stotinjak djelatnika zadarske policije.

Vlasniku Galiću jučer je dan rok da ukloni skele, prozore i vrata s objekata.

Po riječima glasnogovornice Ministarstva Kate Gojević poduzetnik Galić odstupio je u gradnji od uvjeta u građevnoj i lokacijskoj dozvoli, narušivši prostorni plan po kojemu je dopušteno graditi obiteljske kuće, a ne velike objekte s apartmanima. Galić je po uvjetima u građevnoj dozvoli, mogao graditi najviše do dva kata, a gradi trokatnice, a premašio je i okvire u širinu kuća.

U Ministarstvu tvrde da su inspektori još u veljači i ožujku ove godine upozorili vlasnika i zabranili mu daljnje radove te mu odredili rok da objekte prilagodi uvjetima u građevnim dozvolama.

Vrijednost deset objekata sa 120 apartmana za tržište procjenjuje se na oko 10 milijuna eura, a kako se doznaje, 80 posto apartmana već je prodano.

Vlasnik objekata Tomislav Galić najprije se pojavio, kako su rekli mještani Kožina, jučer rano ujutro. Potom je došao oko podneva vozeći se u crnom mercedesu iza Grdovića, ali kad je vidio okupljene novinare i desetak policijskih vozila ispred svojih zgrada, okrenuo je automobil i vratio se prema Zadru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara