Gredelj ocijenio izjavu sindikalca Ivekovića napadom na pravni sustave

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Vladimir Gredelj reagirao je danas na izjavu predsjednika Novog sindikata, Marija Ivekovića, ocijenivši ju napadom na hrvatski sustav.

Iveković je jučer oštro kritizirao odluku zagrebačkog Općinskog suda o deložaciji radnika ´Croatia busa´ koji već više od sto dana blokiraju tvrtku, rekavši da su tu odluku donijeli ´korumpirani suci u korumpiranom pravosuđu´, te da takva sudska odluka ne obvezuje radnike ´Croatia busa´.

´Izjava Ivekovića da su on i oni koje predstavlja spremni suprotstaviti se izvršenju jedne sudske odluke, ne predstavlja ništa drugo do otvoreni napad na pravni sustav Republike Hrvatske´, izjavio je Gredelj u večerašnjem Dnevniku HTV-a.

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca također je rekao da očekuje od nadležnih tijela državne vlasti primjerenu reakciju - i u vezi sa sankcioniranjem ponašanja sindikalnog čelnika i u vezi s osiguranjem uvjeta prisilnog izvršenja konkretne sudske odluke, u slučaju da se ostvare Ivekovićeve prijetnje.

Otkad su radnici 5. studenoga blokirali ulaz u ´Croatia bus´, optužujući Upravu za niz nezakonitosti, Općinski sud već je donio dvije mjere o deblokadi, ali su prosvjednici nakon deložacije ponovno zapriječili ulaz u ´Croatia bus´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara