Gredelj pozvao veleposlanika Rossina da opovrgne prijetnju Hrvatskoj ili se ispriča

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca (UHS) Vladimir Gredelj pozvao je američkog veleposlanika u Hrvatskoj Lawrenca Rossina da nedavno izrečenu uvredljivu prijetnju Hrvatskoj po kojoj će snositi posljedice jer nije podržala SAD u ratu protiv Sadama Huseina opovrgne ili da se prikladno ispriča.

"Slobodan sam u svoje osobno ime i ime onih koje predstavljam protestirati zbog Vaše izjave jer vrijeđa naše dostojanstvo i prijateljske osjećaje koje gajimo prema američkom narodu", ističe Gredelj u današnjemu otvorenom pismu veleposlaniku SAD-a.

Predsjednik UHS-a u pismu također ističe da pravo na dostojanstvo nije uvjetovano veličinom naroda ili države ni njezinom snagom.

"Prijateljima se ne prijeti!" rekao je i podsjetio američkog veleposlanika Rossina na dugogodišnje prijateljske odnose SAD-a i Hrvatske.

Gredelj je naglasio da nijedna zemlja nije pomagala Udruzi hrvatskih sudaca kao SAD.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo to zaboraviti unatoč Vašoj prijetnji kaznom svima nama u Hrvatskoj samo zato što se jedna mala Hrvatska usudila misliti svojom glavom i zauzeti stav protivan interesima velike Amerike. Ipak, preko toga ne možemo prijeći", stoji, uz ostalo, u pismu.

Ako se Rossin ne ispriča, Gredelj ističe da je spreman otkazati svoje predavanje na skupu pravosudnih dužnosnika SAD-a, koji će se održati u Orlandu na Floridi, te pisati američkim pravosudnim dužnosnicima i senatorima.

Gredelj kaže da je na sjednici Upravnog odbora UHS-a, dogovorenoj za 4. travnja, spreman predložiti i da hrvatski suci, članovi UHS-a, koji su dio hrvatskog naroda kojemu je prijetnja upućena, zamrznu sve oblike suradnje s američkim organizacijama u Hrvatskoj.

(Hina) daju mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara