Gredelj sumnja da se Bajić pozivom Sanaderu stavio u službu izborne kampanje

PREDSJEDNIK Udruge hrvatskih sudaca (UHS) Vladimir Gredelj pozdravio je danas poziv glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića predsjedniku HDZa Ivi Sanaderu da podastre dokaze o tajnom prisluškivanju, izrazivši pritom zabrinutost da se Bajić time stavio u službu izborne kampanje.

Gredelj u pismu Bajiću, koje je dostavio i medijima, upozorava da je iznošenje optužbi na račun visokih državnih dužnosnika bez ikakvih dokaza, kako je to učinio Sanader, "društvena opasnost". Stoga, kako kaže, pozdravlja Bajićev poziv Sanaderu da podastre dokaze za svoje tvrdnje.

Društvenom opasnošću Gredelj smatra i umješnost pravosuđa u "međustranačke ratove". On je, naime, zabrinut da bi Bajićev potez "bez presedana" mogla biti potvrda teze, kako kaže, nezanemarivog dijela hrvatske stručne i opće javnosti da su se neki dijelovi pravosuđa stavili u službu izborne kampanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gredelj navodi da se ne sjeća ni jedne tako brze reakcije državnog odvjetništva, ni Bajića osobno na "kazne prijave" koje se bez ikakvih dokaza svakodnevno iznose u medijima.

Kao dokaz da Bajić postupa selektivno Gredelj navodi dvije svoje kaznene prijave protiv ministrice pravosuđa i sindikalnog vođe Marija Ivekovića koje državno odvjetništvo, kako kaže, ne rješava više od godinu dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara