GRUZIJSKI OPORBENI ČELNIK TRAŽI ŠEVARDNADZEOVU OSTAVKU

Najutjecajniji gruzijski oporbeni čelnik Mihail Sakašvili u četvrtak je od predsjednika države Eduarda Ševardnadzea zatražio da podnese ostavku, objasniviši kako ne vidi izglede za daljnje pregovore koji bi mogli rezultirati rješenjem krize nastale nakon spornih, nedavno održanih izbora.

"Nema alternative ostavci Ševardnadzea", rekao je Sakašvili, predsjednik glavne gruzijske oporbene stranke pred nekoliko tisuća simpatizera okupljenih na središnjem trgu u Tbilisiju.

"Sve mogućnosti razgovora sa Ševardnadzeom iscrpljene su. On pokušava odgoditi razgovor kako bi dobio na vremenu, no ja s njim nemam o čemu razgovarati", rekao je Sakašvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, čelnik druge po utjecaju oporbene stranke u Gruziji, Nino Burdžanadze, spreman je "sastati se s predstavnicima vlade i s njima razgovarati kako bi se pronašlo odgovarajuće rješenje".

Gruzijsko izborno povjerenstvo u četvrtak je objavilo posljednje informacije o privremenim rezultatima parlamentarnih izbora održanih 2. studenoga, kad je provladina koalicija Za novu Gruziju pobijedila s 20,9 posto glasova, a njezin novi saveznik Obnoviteljska stranka osvojila je 18,3 posto glasova.

Prema spomenutim rezultatima u ukupno 2.187 izbornih jedinica (do sada ih ostalo neobrađeno manje od 16), predstavnici koalicije Za novu Gruziju, koju podupire predsjednik Ševardnadze, bit će najbrojniji u parlamentu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara