GSV o odvjetničkim tarifama

PREDSTAVNICI Vlade, sindikata i poslodavaca dogovorili su na današnjoj sjednici Gospodarskosocijalnog vijeća (GSV) da Ministarstvo pravosuđa osnuje mješovitu radnu skupinu za reguliranje odvjetničkih tarifa kako bi se predložio odgovarajući način određivanja cijena odvjetničkih usluga

Predstavnik sindikata Boris Kunst rekao je novinarima nakon sjednice GSV-a da bi se time išlo na usvajanje zakona kojim bi se regulirale odvjetničke tarife, a cijene i način obračuna tarifa uskladio s europskim standardima, uvažavajući pritom socijalne prilike u Hrvatskoj.

Ustvrdio je da analize pokazuju da građani iz puno razvijenih zemljama od Hrvatske plaćaju niže cijene tarifa.

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade raspravljali su o međusobnoj suradnji koju su ocijenili korisnom, uz zaključak da je u pojedinim područjima nedovoljno učinkovita.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sindikati su izrazili dosta kritike na sadašnju razinu suradnje s predstavnicima Vlade i pojedinih ministarstava, te je ocijenjeno da je djelomice došlo do krize dijaloga oko vitalnih interesa Vlade i sindikata", rekao je Kunst.

Stoga je dogovoren sastanak sindikata i predstavnika svih ministarstava kako bi porazgovarali o poteškoćama socijalnog dijaloga, a predloženo je da se sastaju svaka tri mjeseca kako bi analizirali ostvarenje međusobne suradnje.

GSV je podržao nacrt strategije i akcijskog plana obrazovanja odraslih.

Sindikati upozoravaju da se u Hrvatskoj nedovoljno ulaže u obrazovanje radnika, tim više što je prema njihovim podacima u zadnjih 15 godina pao broj osoba koje su se obrazovale uz rad s 40 na samo tri posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara