Gudurića bi ovaj tjedan mogli izručiti Hrvatskoj

Gudurića bi ovaj tjedan mogli izručiti Hrvatskoj

Tekst: J.Š.
Foto: MUP

"ISTEKAO je rok tijekom kojeg smo se mogli žaliti na odluku suda o izručenju Bojana Gudurića Hrvatskoj, tako da očekujem da je predmet danas otišao u Ministarstvo", kazao je sarajevski odvjetnik Bojana Gudurića Slavko Aščerić.

Odvjetnik očekuje kako bi do srijede moglo biti doneseno rješenje o ekstradiciji, jer se radi o hitnom slučaju, a i svim navedenim stranama, zajedno s optuženikom, odgovara da se obavi Gudurićevo izručenje Hrvatskoj.

Ukoliko u srijedu bude doneseno rješenje, pitanje je dogovora između dviju država o načinu i vremenu izručenja Gudurića Hrvatskoj. Međutim, kako je u Zagrebu proces protiv optuženih za bombaški napad na novinskog izdavača Ivu Pukanića, pri čemu je kao kolateralna žrtva stradao Niko Franjić, može se očekivati kako će se izručenje obaviti po kratkom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudski postupak počinje otpočetka

Formalno-pravno, sudski će postupak tada morati početi ispočetka. Odnosno, ili će svi svjedoci saslušani do sada morati biti saslušani otpočetka, ili će njihovo svjedočenje biti pročitano na sudu. Odluku o tome donijet će branitelji Bojana Gudurića.

Podsjetimo, nakon što se predao banjolučkoj policiji, Gudurića su prevezli u sarajevski ekstradicijski pritvor. Gudurić je osumnjičen da je sudjelovao u pripremama za Pukanićevo ubojstvo, a navodno je bio zadužen da snajperom upuca žrtvu u slučaju da eksploziv koji je optuženi Željko Milovanović na mopedu dovezao u dvorište Nacionala zakaže.

Na snajperu koji je policija kasnije pronašla pronađeni su njegovi otisci prstiju, ali on tvrdi da nije kriv te da su na pušci nađeni njegovi otisci zato što ju je dirao na jednoj zabavi u Sloveniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara