Gundinci: led uništio ljetinu

Jako nevrijeme praćeno tučom, koje je oko 14 sati pogodilo granično područje između Brodskoposavske i Vukovarskosrijemske županije, uzrokovalo je veliku štetu na ratarskim kulturama. L

Prema prvim izvješćima, najveća je šteta u Gundincima, najistočnijem selu Brodsko- posavske županije. Ondje je led veličine oraha ili manjeg jajeta padao 15-ak minuta i, kažu seljaci, uništio pšenicu, kukuruz i šećernu repu, te voće i povrće.

Procjenjuje se da je šteta veća od 50 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Raketar na lansirnoj postavi u Gundincima Stjepan Mihić rekao je da je obrana od tuče počela prijepodne, ali samo prizemnim generatorima. "Dok smo se branili raketama, tuče u Gundincima nije bilo", rekao je Stjepan Mihić, dodajući da je Državni hidrometeorološki zavod posljednje rakete s terena povukao prije nekoliko dana, te kako se i ovaj put dokazala neučinkovitost protugradne obrane prizemnim generatorima.

Nakon Gundinaca tuča je pogodila Babinu Gredu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na istoku Brodsko-posavske županije leda je bilo i na području Vrpolja i Sikirevaca. Vrpolje je zbog nevremena dva sata bilo bez električne energije.

(Hina) vruž ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara