gusti snijeg na karlovačkom području otežava promet

Zbog gustog snijega koji pada na širem području Karlovca promet se odvija usporeno i otežano, a na kolniku ima dosta snijega, iako su djelatnici zimskih službi na terenu i čiste ga, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). L

Prometna policija u Karlovcu isključuje teretna vozila i preusmjerava ih na D23 Duga Resa-Josipdol-Senj. Od Josipdola su lanci obavezni i za teretna vozila.

Tegljačima i kamionima s prikolicom i poluprikolicom promet je zabranjen na dionici D1 Zagorje-Slunj-Grabovac, te na D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo. Vozačima teretnih vozila savjetuje se da do daljnjega ne kreću na put kroz spomenuta područja.

Zbog manje prometne nezgode na D1, u Budačkoj Rijeci u prometu je trenutačno zastoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg pada i na području Ogulina, Jezerana i Slunja, te na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela i na autocesti Rijeka-Zagreb između Orehovice i Vrbovskog, pa je na navedenim dionicama obavezna upotreba zimske opreme za sva vozila, a prometuje se otežano.

Na državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru obavezna je zimska oprema za sva vozila, a promet je zabranjen tegljačima i prikoličarima, uključujući i dionicu autoceste Rijeka-Zagreb između Kikovice i Vrbovskog.

Na području Plitvičkih Jezera pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolniku, dok na koreničkom području povremeno pada slaba kiša. Kiša je dojavljena s područja Istre, te Slavonije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara