Gužve na cestama prema moru

Gužve na cestama prema moru

DANAŠNJA velika smjena gostiju uzrokovala je gužve na cestama kroz Liku, a najveći su zastoji na Kapelskoj cesti u smjeru juga i sjevera, doznaje se u ličko senjskoj policiji.

Kolone vozila duge su od Jezerana prema Križpolju odnosno prema Modrušu više od 8 km. Vozi se usporeno uz česte zastoje na naplatnim kućicama.

Prometna je gužva s južne i sjeverne strane tunela Sv. Rok pa je prometna policija povremeno preusmjeravala promet s ličke magistrale prema Gračacu odnosno s Masleničkog mosta prema Obrovcu.

Duge su kolone tijekom cijelog dana i u trajektnim lukama Jablancu za otok Rab između 4 i 5 km i u Prizni za otok Pag 2 do 2,5 km, kažu u ličko-senjskoj PU.

Prema zadnjem izvješću Hrvatskog autokluba, sve je veći broj vozila na putu s mora prema unutrašnjosti.

Na naplati cestarine u Lučkom na ulazu u Zagreb kolona je duga već 6 km, radi 9 ulaza, a čeka se 50-ak minuta.

Novi val vozila pristiže i sa sjevera, pa je kolona na ulaz na autocestu na naplati Lučko duga oko 1 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U svim trajektnim lukama promet je gust. U trajektnim Lukama Split i Zadar gužva je u svim smjerovima.

Na trajektnoj liniji Brestova-Porozina za otok Cres kolona je duga 1-2 km. Na liniji za otok Rab, Jablanac-Mišnjak, kolona vozila i dalje je duga oko 4 km.

Na Bajakovu kolone vozila duge 20 kilometara

Na međunarodnom graničnom prelazu Bajakovu kolona teretnih i osobnih automobila koji čekaju na izlazak iz Hrvatske dugačka je 20 kilometara, potvrđeno je iz Policijske uprave vukovarsko srijemske.

Na hrvatskoj strani na Bajakovu otvoreno je svih 8 izlaza, a na izlazak iz Hrvatske čeka se u prosjeku između 5 i 6 sati.

Prema podacima Policije, u protekla 24 sata preko 5 međunarodnih cestovnih graničnih prijelaza sa Srbijom i Crnom Gorom i BiH koji se nalaze na području Vukovarsko-srijemske županije, iz Hrvatske je izašlo 84.726 osoba u 23.412 vozila.

Najfrekventniji granični prijelaz je Bajakovo, koji se nalazi na 10. međunarodnom koridoru koji preko Hrvatske, Srbije i Crne Gore veže Grčku sa zapadom i Europom. Djelatnici Policije već u Županji preusmjeravaju vozače na druge granične prijelaze u Vukovarsko-srijemskoj županiji na kojima nema tako velikih gužvi.

Na graničnom prijelazu Tovarnik kolone kamiona i osobnih vozila dugačke su 2 km, a slično je stanje i na prijelazu Gunja prema BiH, Ilok prema Srbiji i Crnoj Gori te Županja prema BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara