Gužve na glavnim turističkim prometnicama, lančani sudar kod tunela Mala Kapela

NA GLAVNIM turističkim cestama promet je pojačan, javljaju iz HAK-a. Na autocesti A 1 promet je gust u smjeru unutrašnjosti, ali čekanja pred tunelima za sada nema. Na izlasku s autoceste A 1 u Lučkom kolona vozila koja čekaju za naplatu je oko 2 km.

Zbog lakšeg lančanog sudara ispred tunela Mala Kapela u smjeru kontinenta stvorila se kolona vozila od 2 kilometra.

Zbog radova na riječkoj obilaznici između čvora Orehovica i čvora Diračje večeras od 21 sat do 21,45 bit će obustavljen promet. Preusmjerava se na čvorovima Orehovica i Čavle na staru petrolejsku cestu u smjeru GP Rupe, a na čvoru Diračje kroz grad Rijeku. Također, bit će zabranjen ulaz na čvoru Škurinje.

Večeras do 23 sata zabranjen je promet za teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.5 tona, na svim važnijim državnim cestama. Na autocesti A 1 večeras do 20 sati traje zabrana u zoni tunela Mala Kapela i Sveti Rok.

Za sav je promet, zbog radova, zatvorena državna cesta (D 309) Samobor-Sveta Nedelja. Obilazak je autocestom A 3, Bregana-Lipovac, između čvorova Bobovica ili Sveta Nedelja i dalje spojnom cestom preko Strmca.

Na dionici državne ceste D 24 između Zlatar Bistrice i Novog Marofa, zabranjen je promet za sva vozila zbog radova u mjestu Konjščina, a vozi se obilazno preko Zlatara. (Budinščina-Belec-Zlatar-Zlatar Bistrica).

Zbog radova za sav je promet zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazni pravci od Lepoglave prema Zaboku ili Konjščini: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok i obrnuto.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 27 Karin-Benkovac, zbog radova. Vozi se obilazno: Obrovac-Karin-Smilčić-Biljane Gornje-Benkovac.

Zbog radova je zatvorena ŽC Rakitje-Ježdovec. Obilazak iz smjera Ježdovca je Rakitska cesta-Svetonedeljska cesta-Samoborska cesta i obrnuto.

Na Staroj karlovačkoj cesti (ŽC 1042) vozi se otežano kroz mjesta: Kalinovica, Pavučnjak, Klinča Sela i Guci Draganički.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija, Rupe, Pasjak i Karasovići pojačan je putnički promet na izlazu, a na Županji i Staroj Gradiški na ulasku u zemlju. Zbog gužve u prometu teretnih vozila na GP Macelj, prometna policija isključuje ih poslije naplate Trakoščan, na autocesti A 2 Zagreb-Macelj.

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.
Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

I sutra gužve

Iz HAK-a upozoravaju na gužve i u narednim danima. Na moguće gužve tako sutra možete naići na gradskim prometnicama i zastoje na dionicama cesta na kojima su u tijeku radovi.

Pojačan promet teretnih vozila moguć je na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Bajakovo, Stara Gradiška, Županja i Pasjak.U putničkom prometu gužve očekujemo na Kaštelu, Plovaniji, Pasjaku, Bregani i Maclju. Trajekti će ploviti redovito.

K.C.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara