Haag očekuje izvješće nizozemskih liječnika ovog tjedna

HAŠKI sud očekuje danas ili sutra izvješće nizozemskih liječnika o zdravstvenom stanju bivšeg načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske Janka Bobetka, kazao je za Hinu glasnogovornik Tajništva Suda Christian Chartier.

´Liječnici koje je imenovao Sud trebali podnijeti izviješće danas ili sutra´, rekao je Chartier u srijedu u telefonskom razgovoru iz Haaga, napominjući da će izviješće nizozemskog liječničkog tima ostati povjerljivo i biti proslijeđeno sucima.

Nakon što prime izviješće suci bi trebali donijeti svoju odluku, rekao je Chartier, a ne zna se koliko će za to biti potrebno vremena.

U slučajevima kada zemlje dostave razloge zbog kojih nisu mogle izvršiti nalog za uhićenje i izručenje optuženih osoba, Haški sud donosi konačnu odluku o tome hoće li biti izručenja ili ne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici amsterdamske Sveučilišne klinike dr. A. J. van Lieshout i dr. R. Tukkie pregledali su prošlu srijedu generala Bobetka, njegovu liječničku dokumentaciju, te razgovarali s članovima Bobetkova konzilija na čelu s dr. Mijom Bergovcem.

Njihova je zadaća provjeriti nalaze hrvatskih liječnika koji su procijenili da general Bobetko ne bi mogao podnijeti put do Haaga.

General Bobetko, kojeg Haški sud tereti za zločine počinjene tijekom akcije u Medačkom džepu u rujnu 1993. godine, nalazi se na bolničkom liječenju od sredine studenoga prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara