Haag od američke tvrtke zatražio ukidanje Margetićeve nove stranice

Haag od američke tvrtke zatražio ukidanje Margetićeve nove stranice

HAŠKI SUD izdao je nalog američkoj tvrtki Lunarpages, koja pruža usluge web hostinga, kojim traži ukidanje internet stranica haškog optuženika Domagoja Margetića.

Naime, nakon što su na temelju naloga suda ukinute Margetićeve web stranice koje su bile na serverima hrvatske tvrtke Avalon, Margetić je svoj web premjestio na američki server, ustvrdivši pritom da će "Hrvatska morati napasti SAD ako želi ukinuti njegove stranice".

Tvrtka Lunarpages.com bazirana je u Kaliforniji, a američki mediji navode kako Haški sudu želi "skinuti" stranicu jer je Margetić na njoj objavio audio zapis svjedočenja zaštićenog svjedoka i aktualnog predsjednika RH Stjepana Mesića na suđenju Tihomiru Blaškiću.

Američki portal nationalledger.com piše kako je Mesić u Haagu svjedočio 1997. godine, dok je bio u opoziciji. Margetića je Haški sud 2005. godine i formalno optužio zbog objave Mesićevog svjedočenja u listu Hrvatsko slovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Margetićeva web stranica smještena na hrvatskom serveru "skinuta" je s interneta 12. siječnja temeljem sudskog naloga. Odmah potom Margetić je najavio da će nastaviti s objavom Mesićevog svjedočenja na stranici koja će biti smještena na američkom serveru.

U trenutku objave ovog teksta stranica www.domagojmargetic.com bila je dostupna, pa ostaje za vidjeti hoće li američka hosting tvrtka provesti haški nalog.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara