HAAŠKI OPTUŽENIK MIROSLAV RADIĆ IDUĆEG TJEDNA U DEN HAAGU

Bivši oficir JNA Miroslav Radić, optužen za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine, koji se dobrovoljno predao vlastima 21. travnja, mogao bi idućeg tjedna biti izručen Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu, izjavio je u subotu ministar za etničke zajednice i nacionalne manjine Rasim Ljajić, a prenosi Radio B92.

Procedura propisana Zakonom o suradnji s Haaškim tribunalom, kazao je Ljajić, u "slučaju Radić" u završnoj je fazi, te bi do kraja idućeg tjedna trebala biti okončana, čime će se osigurati uvjeti za Radićevo prebacivanje u Den Haag.

Ministar Ljajić nije odbacio ni mogućnost da bi u isto vrijeme Haaškom sudu mogli biti izručeni i bivši šef Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije Jovica Stanišić i bivši zapovjednik i osnivač Jedinica za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki Franko Simatović Frenki, koji su - nakon nedavne potvrde haaških optužnica - osumnjičeni za ratne zločine za ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a koji su uhićeni dan nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Scheveningenu se već nalazi oficir bivše JNA Mile Mrkšić, koji se dobrovoljno predao Haaškom sudu u proljeće prošle godine, a treći optuženi za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine Veselin Šljivančanin još je u bijegu, usprkos pozivu vlasti u Beogradu da se dobrovoljno preda tom sudu.

(Hina) ttag br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara