HAC planirao Žužulima platiti još 8 milijuna kuna pa odustao jer su novinari otkrili aferu!

Tekst: P.V.
Foto: Arhiva

HRVATSKE autoceste planirale su braći Slavenu i Jozi Žužulu, vlasnicima tvrtke Skladgradnja, za posao farbanja tunela platiti dodatnih osam milijuna kuna, uz 43,4 milijuna koje su im već platili! Cijena bojanja tunelskih cijevi u Sv. Roku i Maloj Kapeli tako bi se popela na vrtoglavih 51,4 milijuna kuna, ali drugi je natječaj, prema pisanju Novog lista otkazan.

Obavijest o otkazivanju drugog natječaja teškog osam milijuna kuna otkazan je nakon što je u javnost procurilo otkriće Indexa kako su isti poslovi prije šest godina obavljani za čak 11 puta manju cifru! Napisi na Indexu potaknuli su i istragu Državnog odvjetništva zbog čega je Uprava HAC-a bila prisiljena odustati od dodatnih radova koje je također trebala obavljati tvrtka Žužulovih.

Nabava koja je jučer poništena u Narodnim je novinama objavljena 8. srpnja ove godine, odnosno šest mjeseci nakon izvornog ugovora kojim je Skladgradnja za bojanje tunela dobila više od 43 milijuna kuna. U dokumentu o nabavi stajalo je da HAC-a namjerava dodatne radove dodijeliti u pregovaračkom postupku bez prethodne obave, a kao firma s kojim namjerava pregovarati je navedena Skladgradnja.

Kao odgovorna osoba naveden je predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, a procijenjena vrijednost nabave iznosila je 8,1 milijun kuna. Nabava je, prema objašnjenju HAC-a, poništena jer su "otkrivene okolnosti koje bi, da su bile poznate prije pokretanja postupka javne nabave, dovele do neobjavljivanja poziva za nadmetanje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara