Haićanska vlada nastavlja svoj rad u cirkuskim šatorima?

Haićanska vlada nastavlja svoj rad u cirkuskim šatorima?

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

NEKOLIKO velikih cirkuskih šatora kojim su se služili pripadnici družine Cirque du Soleil na svom su putu prema Haitiju te će biti korišteni kao privremeno sjedište vlade u Port-au-Princeu.

Šatori će zamijeniti vladine zgrade koje su razrušene u razornom potresu koji je otočnu državu zatresao prije točno mjesec dana. U potresu je poginulo najmanje 230 tisuća ljudi. Zbog kišne sezone koja se bliži, u Haiti se pokušava dopremiti što više šatora. Većina haićanskih vladinih dužnosnika sada djeluje u malim šatorima ili u dijelovima bivših vladinih zgrada koje nisu potpuno razorene u potresu, piše CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šatori bili u hotelu Mirage u Las Vegasu

Poslovni čovjek iz Nevade Tom Schrade kupio je cirkuske šatore od Cirque du Soleil, a njegova se supruga sjetila da bi ih mogli donirati Haitiju. "Činilo mi se da je to dobro za učiniti", kazao je Schrade. Šatori su veličine oko 3 tisuće četvornih metara sa grijanjem i hlađenjem, svjetlima, toaletima i 900 stolaca.

Prva cijena šatora bila je 5 milijuna dolara, a Cirque de Soleil ih je prije deset godina koristio u hotelu Mirage u Las Vegasu. Nakon toga su neko vrijeme bili na plaži Myrtle u Južnoj Karolini, prije nego ih je Schrade kupio za korištenje u hotelu Reno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara