Haider je u trenutku kobne nesreće bio pijan

Haider je u trenutku kobne nesreće bio pijan

AUSTRIJSKI su mediji nakon stravične nesreće u kojoj je, u 58. godini života, poginuo kontroverzni političar Joerg Haider objavili kako je posljednje sate svog života proveo u noćnom klubu, ali svi su tvrdili kako nije pio alkohol. Ipak, kako javlja ORF, obdukcija je pokazala suprotno - u trenutku nesreće Haider je imao 1,8 promila alkohola u krvi.

Javnost je o rezultatima obdukcije provedene u Institutu za sudsku medicinu na Sveučilištu u Grazu, izvijestio Stefan Petzner, Haiderov glasnogovornik. "Osjećao sam moralnu obvezu da potvrdim glasine o tome da je Haider u trenutku nesreće bio pijan, odnosno da je u krvi imao znatno više promila alkohola, nego što je zakonski dozvoljeno za upravljanje vozilom", naveo je Petzner.

Podsjetimo, ranije je austrijska policija izvijestila kako je Haiderovoj tragičnoj pogiblji kumovala prevelika brzina - dijelom ceste na kojem je ograničenje brzine 70 kilometara na sat, Haider je vozio brzinom od 142 kilometra na sat. U jednom je trenutku izgubio nadzor nad svojim službenim automobilom Volkswagen Phaeton, sletio sa ceste, udario u betonski zid i prevrtao se sve dok se automobil nije zaustavio okrenut na krov. Nakon udarca u zid, automobil je probio i jednu ogradu te udario u hidrant. Haider je zadobio više teških ozljeda glave, prsišta, te prijelome udova i  kralježnice. Ubrzo je preminuo u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku nesreće Haider je bio na putu prema Baerentalu u Crnoj šumi, gradiću nedaleko od Klagenfurta, gdje je njegova obitelj okupljala kako bi tijekom vikenda proslavili 90. rođendan njegove majke. Zanimljivo je da je Haider na istom mjestu stradao i 1995. godine i to gotovo na isti način - nakon što je izletio sa ceste, udario je u stup. Tad je imao sreće pa nije bio ozlijeđen.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara