HAK: 15 kilometara duga kolona na Istarskom ipsilonu

KOLONA na Istarskom ipsilonu od Umaga prema granici sa Slovenijom duga je oko 15 kilometara, javio je HAK.

Promet je pojačan na glavnim državnim cestama i autocestama, najviše oko većih turističkih središta u priobalju, posebno na Jadranskom magistali od Splita prema Omišu, te na autocestama koje vode od graničnih prijelaza prema moru.

Na autocesti A 1 Zagreb-Split promet je gust u oba smjera. Na izlazu naplate Lučko, kod Zagreba, kolona je duga 2 kilometra. Pred tunelom Sveti Rok sa sjeverne strane kolona je duga oko 11,5 kilometara, a pred južnom stranom oko 10,5. Na sjevernom ulazu u tunel Mala kapela kolona je duga oko 3,5 km, dok je na južnom 2 km. Kod tunela Učka, iz Istre prema Rijeci, kolona je duga oko 1,5 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet putničkih vozila u oba smjera pojačan je na graničnim prijelazima Macelj, Pasjak, Rupa, Plovanija i Kaštel. Ulaz je pojačan na Županji i Staroj Gradiški. Na ostalim prijelazima promet teče bez duljih čekanja.

Trajekti plove redovito. U gotovo svim trajektnim pristaništima je pojačan promet. Na TP-ima Brestova i Porozina kolone su duge oko kilometar. U Žigljenu je kolona duga oko 1,5 km.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara