HAK: Gužve su se smanjile, kolona na A1 prema Splitu sada se proteže na 11 kilometara

HAK: Gužve su se smanjile, kolona na A1 prema Splitu sada se proteže na 11 kilometara

Foto: FAH

KOLONA vozila na A1 od  vijadukta Baričevići do Masleničkog mosta u smjeru Splita duga je oko 11 kilometara, javio je u 20 sati HAK.

> HAK: Kolona na Svetom Roku smanjila se na 25 kilometara, Paški most otvoren

> Nikad veća gužva na Svetom Roku: Kolone prema Splitu protežu se i do 50 kilometara

Zbog olujne bure za sav promet zatvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i Paški most otvoreni su isključivo za osobna vozila u oba smjera, ostala vozila moraju voziti obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27).  HAK upozorava vozače da se  na obilaznim cestama DC50, DC27, DC522 prema Udbini, Gračacu, Obrovcu i obratno vozi usporeno, u kolonama.

Na Jadranskoj magistrali  (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za 1. i 2. skupinu vozila: motocikle, vozila s kamp prikolicama, autobuse na kat, dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom.

Gust je promet, uz moguće povremene zastoje na: A1 od vijadukta Baričevići do mosta Maslenica kolona u pokretu duga je oko 11 kilometara u smjeru Splita, pred naplatom Lučko kolona u pokretu duga je oko 4 kilometara

Promet je također gust na A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Zagreba.

  • A1 od Bosiljeva prema Zagrebu
  • A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka
  • na čvoru Matulji prema Istri/Opatiji
  • riječkoj obilaznici,
  • Istarskom ipsilonu u smjeru Rijeke te prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;
  • na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali,
  • Krčkom mostu u oba smjera,
  • na cestama u Istri;
  • na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za  Stinicu,. tri  kilometra, prilazima turističkih središta na obali, osobito između Senja i Karlobaga, te na prilazima Rijeci, Crikvenici, Zadru, Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Vozače koji su krenuli na put HAK upozorava na dugotrajno putovanje i brojne poteškoće u prometu uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikom gustoćom prometa.  Vozače koji se kreću u koloni mole da ne izlaze iz vozila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara