HAK: Kilometarske kolone pred tunelima i na graničnim prijelazima

HAK: Kilometarske kolone pred tunelima i na graničnim prijelazima

HAK JE izvijestio kako je na autocestama A1 Zagreb-Split (u smjeru unutrašnjosti), A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac (u smjeru graničnih prijelaza Bregana i Macelj) te na izlazu sa Istarskog ipsilona (prema Sloveniji), promet pojačan.

Na autocesti A1 Zagreb-Split, u smjeru unutrašnjosti, kod tunela Sveti Rok kolona koja se kreće duga je oko 4,5 kilometara.

Od 12 sati, dionica između čvorova Maslenica i Sveti Rok, zatvorena je za vozila koja se kreću prema unutrašnjosti. Vozi se obilazno, od čvora Maslenica državnim cestama (D54, D27 i D50) preko Zatona Obrovačkog i Gračaca do čvora Sveti Rok. Kod Male Kapele kolone zasada nema.

Kolona na Istarskom ipsilonu duga 11 kilometara

Kod naplatnih postaja Trakošćan i Bregana, na izlazu sa autocesta A2 i A3, kolone su duge oko 1,5 kilometara. Na spomenutoj autocesti A2 Zagreb-Macelj, prometna policija isključuje osobna vozila kod čvora Krapina na staru cestu D1, kako bi se smanjila kolona kod naplatnih postaja Trakošćan.

Kolona vozila na Istarskom ipsilonu, prema graničnim prijelazima Plovanija i Kaštel, duga je oko 11 kilometara.

Kod naplatnih postaja Lučko, prema Zagrebu, otvoreno je 12 izlaza i kolona je duga oko tri kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastoji su tijekom dana mogući i duž Jadranske magistrale (D8), posebice u blizini turističkih središta. Vozače se moli za strpljenje.

Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Plovanija, Kaštel, Bregana, Lupinjak i Macelj, dok je na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Županja pojačan ulaz. Moguća su i duža čekanja.

Zbog pojačanog priljeva teretnih vozila prema graničnom prijelazu Macelj, prometna policija ih isključuje iz prometa kod čvora Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj. 
 
Trajekti plove prema redu plovidbe. 

Posebna regulacija prometa

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona vrijedi danas od 12 do 23 sata, na svim važnijim državnim cestama. Od 8 do 20 sati zabrana vrijedi i na dionicama autoceste A1 Zagreb-Split, od čvora Ogulin do čvora Brinje i od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica. Na Ličkoj magistrali nema zabrane (D1).

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke na relaciji Ivanić Grad - Popovača - Kutina -Garešnica, u vremenu od 9.30 do 14.30 sati, vozače se upozorava na pojačan oprez i moli za strpljenje.

I.M.
Foto: HAK Webcam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara