hak: kroz gorski kotar obvezna zimska oprema

Na državnoj cesti broj 3, na dionici TuhobićKupjak pada snijeg nošen vjetrom, a od tunela Tuhobić prema Orehovici i Rijeci kiša te je stoga obvezna uporaba zimske opreme za sva vozila, izvijestio je večeras Hrvatski klub.

Zimska oprema preporuča se i na cesti D1 Karlovac-Knin-Split, gdje su slični vremenski uvjeti. Mokri, odnosno vlažni kolnici, mjestimice ili u potpunosti su na većini cesta. U usjecima i na vijaduktima su posebice skliski pa valja voziti pozorno.

Na cesti D1, na dionici od Plitvica do Karlovca, mjestimice, ima magle. Kao i na dionici D3, Delnice-Kupjak, gdje magla smanjuje vidljivost na 200 do 300 metara.

Zbog opasnih bočnih udara vjetra Jadranska magistrala D8 od Senja do Sv. Marije Magdalene kao i Paški most otvoreni su samo za osobna vozila.

Maslenički most je zbog bure, koja puše brzinom od 120 km na sat, od 19 sati zatvoren za sva vozila.

Snažni vjetar je na dionici Kikovica-tunel Tuhobić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK apelira na vozače da kretanje svojih vozila prilagode atmosferskim prilikama i smanje brzinu vozila te izbjegavaju nagla kočenja i nagle promjene pravca kretanja.

Kraći zastoji mogući su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Najčešće zbog izmjenična prometa na mjestu gradnje.

Prijevoz čelične konstrukcije (duge 16 metara i širine 4,5 metara) kretat će se od 8. prosinca od 6 sati, relacijom Ivanić Grad-Ivanja Reka-Zagreb-Karlovac-Gračac-Zadar (gdje se očekuje 11. prosinca navečer). HAK moli vozače za pozornost prilikom pretjecanja.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema duljih čekanja.

Zbog bure je prekinut trajektni promet s otocima Rabom i Pagom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara