HAK: Na cesti D3 obvezna zimska oprema

NA CESTI D3, na dionici vijadukt MelnikKupjak obvezna je uporaba zimske opreme za sva vozila. Na toj dionici pada snijeg nošen vjetrom, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zimska oprema preporučljiva je i na cesti D1, Karlovac-Knin-Split, gdje su slični vremenski uvjeti. Mokri, odnosno vlažni kolnici, mjestimice ili u potpunosti, na većini su cesta. U usjecima i na viaduktima posebice skliski pa valja voziti pozorno.

Zbog opasnih bočnih udara vjetra Jadranska magistrala (D8) od Senja do Sv. Marije Magdalene kao i Paški most otvoreni su samo za osobna vozila.

Maslenički je most zbog bure zatvoren za sva vozila.

Zbog izlijevanja vode na kolnik, za sav promet zatvorena je D36 u mjestu Kupčina, u dužini od 100 metara. Promet se odvija obilazno lokalnim cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HAK upozorava na jake do olujne udare vjetra na dionici Grobničko Polje-tunel Tuhobić te apelira na vozače da kretanje vozila prilagode atmosferskim prilikama i smanje brzinu vozila te izbjegavaju nagla kočenja i nagle promjene pravca kretanja.

Kraći zastoji mogući su na dionicima cesta na kojima traju radovi. Najčešće zbog izmjenične prometa na mjestu gradnje.

Prijevoz čelične konstrukcije (duge 16 metara i širine 4,5 metra) kretat će se, od danas 8. prosinca od 6 sati, relacijom Ivanić Grad-Ivanja Reka-Zagreb-Karlovac-Gračac-Zadar (gdje se očekuje 11. prosinca navečer). Mole se vozači za pozornost prilikom pretjecanja.

Na graničnim prijelazima u putničkome prometu nema duljih čekanja.

Zbog bure je prekinut trajektni promet s otocima Rabom i Pagom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara