HAK o stanju u prometu

Dionica D 1 GračacKnin i dionica D 23 JosipdolJezeraneŽuta Lokva otvorene su za sva promet uz obaveznu zimsku opremu, izvijestio je poslije podne Hrvatski autoklub (HAK).

Kroz Gorski kotar, na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja sva teretna vozila iznad pet tona mogu voziti uz obaveznu uporabu lanaca. Za sva je ostala vozila obvezna zimska oprema, jer na kolniku ima raskvašena ili ugažena snijega.

Čišćenje je u tijeku.

Na dionici D 53 Donji Miholjac-Našice-Slavonski Brod, zbog zaleđena kolnika na cesti preko Krndije ne mogu kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom.

Cesta D 506 Dobroselo-Mazin zatvorena je za sav promet, a dionicom D 23 Josipdol-Kapela-Jezerane ne mogu vozila dulja od 10 metara. Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama moraju imati lance na cestama D 42 Koranski most-Saborsko i D 522 Udbina-Lovinac. Na svim ostalim cestama kroz Liku zimska oprema je obvezna.

Snijeg je i u priobalju, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, pa je zimska oprema obvezna na cestama D 8 Baćina-Klek, D 9 Metković-Opuzen, D 62 Mali Prolog-Metković i ŽC 6208 Ploče-Staševica, kao i na cesti D 414 Orebić-Trstenik (preko Kapetana).

Zimski uvjeti traju i na cestama: D 2 Cvetkovec-Koprivnica-Đurđevac, D 60 Brnaze-Trilj-Vinjani Gornji, D 220 Trilj-Kamensko. Na tim je cestama zimska oprema obvezna, a za priključna vozila promet zabranjen.

Lokalne i županijske ceste u unutrašnjosti uglavnom su pod snijegom i provozne uz zimsku opremu.

ŽC 5169 Donji Lapac-Bjelopolje otvorena je samo za osobna vozila uz upotrebu lanaca. Županijska cesta Kutjevo-Orahovica zbog klizišta je zatvorena za vozila iznad pet tona.

Maslenički most još je, zbog bure koja puše, zatvoren za sav promet, a Paški je most zatvoren samo za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicom.

Na graničnim prijelazima u putničkome prometu nema duljih čekanja.

Uspostavljen je trajektni promet s otokom Pagom i Rabom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara