HAK poziva na oprez: U većini zemlje padaju snijeg ili kiša, kolnici su mokri, a moguća je i poledica

HAK poziva na oprez: U većini zemlje padaju snijeg ili kiša, kolnici su mokri, a moguća je i poledica

Foto: FAH

SLAB snijeg pada u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski autoklub (HAK).

U Gorskom kotaru ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u nedjelju, 3. siječnja od 12 do 23 sata.

Uz privremenu regulaciju vozi se na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, zbog radova je za sav promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Maljevac i Jasenovac na ulazu te na izlazu Bregana i Macelj, a u oba smjera na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška. Čekanja su na većini prijelaza od jedan do dva sata.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.
 
Od 10. siječnja do 30. travnja 2016. godine. zbog radova bit će zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.

Od 11. siječnja 8 sati do 24. veljače do 16 sati bit će zatvoren dio državne ceste DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

Trajektna linija 532 Šibenik - Kaprije - Žirije u povratnom putovanju plovi bez pristajanja u luci Kaprije.

Ostali trajekti i svi katamarani plove prema redu plovidbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara